042-45 74 196

DinoCapture - Programvaran som hjälper digProgramvaran DinoCapture gör Dino-Lite USB-mikroskop till så mycket mer än bara en kamera och är det som skiljer Dino-Lite från konkurrenterna. Du kan jobba och anteckna på bilder direkt när du tittar, eller så kan ju arbeta med en sparad bild. Bilderna sparar du lätt som t.ex. JPG eller andra standardformat.

Alltid perfekt bild

Det finns lättåtkomliga funktioner för att justera bilden du ser för att få perfekt ljus, färg, skärpa och även avancerade inställningar som vitbalans och exponering. Med Edge Vision-modellerna kan du även använda EDOF och EDR för att ta skarpare bilder. Läs mer om EDOF och EDR här.

Gör noggranna mätningar

För att kunna göra noggranna mätningar kan du enkelt kalibrera mikroskopet vid önskad förstoring med det medföljande kalibreringskortet. Efter detta kan du mäta avstånd i form av bland annat linjer och cirklar, men även vinklar och ytor. Läs mer om mätningar här.

Skicka bilder till kollegor

DinoCapture har även direkt integration med ditt e-postprogram, så att det är lätt att maila bilderna till en kollega. Är inte e-post tillräckligt snabbt, så finns det även möjlighet att direkt via Skype sända bilden till leverantörer, kunder eller kollegor i realtid.

Andra finesser

Om du t.ex. vill belysa ett objekt från en annan vinkel än rakt uppifrån kan de inbyggda lysdioderna tändas eller släckas direkt från programvaran. 

Utöver att ta bilder kan du även spela in videos för att fånga snabba rörelser. Du kan också göra en så kallad "time-lapse video" för att återge ett långsamt händelseförlopp, som t.ex. en kemisk reaktion.

Fritt att installera på flera datorer

DinoCapture medföljer alla mikroskop och är fri att installera på ett obegränsat antal datorer. Till Mac finns motsvarande programvara som heter DinoXcope.

Fler artiklar:

5 megapixel - Så här bra bild blir det!
Allt om Mikroskop
Att använda USB-mikroskop
Dino-Lite Edge - En ny generation mikroskop
Drivrutiner för Windows och Mac
Finjustera inställningar i DinoCapture 2.0
Kontrollera skärblad digitalt med USB-mikroskop
Länkar och mer information (på engelska)
Läs mikrofilm i datorn med USB-mikroskop
Manual DinoCapture 2.0
Mikroskop med kamera
Mäta och kalibrera mikroskopet
Ny Teknik testar USB-mikroskop
Portabelt USB-mikroskop med 10-tums skärm

Omdömen:

"Bra förstorings­möjligheter till en billig peng."”
Patrik Granberg, SKF

Läs fler omdömen

Nöjda kunder: